کد خبر: ۵۷۷۱۲۴
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۱

احتمال بازگشت وزیر امور خارجه| ماجرای استعفای ظریف چه بود؟

یک منبع مطلع گفت: «علت استعفای آقای دکتر ظریف، ناهماهنگی داخلی در نهاد ریاست جمهوری و عدم اطلاع‌رسانی درباره حضور در دیدار با رئیس‌جمهوری سوریه از سوی مسئولان ارشد این نهاد بوده است.»
آفتاب‌‌نیوز :
یک منبع مطلع در وزارت امور خارجه گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به استعفای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از سمت خود گفت: «علت استعفای ایشان، ناهماهنگی داخلی در نهاد ریاست جمهوری و عدم اطلاع‌رسانی درباره حضور در دیدار با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه از سوی مسئولان ارشد این نهاد بوده است.»

وی با بیان اینکه آقای ظریف به‌علت روحیه حساسی که دارند گاهی تصمیمات دفعی می‌گیرند و با همان شخصیتی که از ایشان سراغ داریم گاهی از تصمیمات احساسی خود هم ناراحت می‌شوند، تأکید کرد: «در این مورد، طبق اطلاع اینجانب، به احتمال زیاد ایشان به دولت برمی‌گردد.»

این منبع آگاه که خواست هویتش اعلام نشود، همچنین افزود: «طی ماه‌های گذشته، اختلافاتی در برخی مسائل و تصمیمات، بین آقای دکتر ظریف و آقای روحانی پیش آمد که این اختلاف نظرها گاه به جلسات هیئت دولت هم کشیده می‌شد که در ماجرای اخیر، دلگیری ایشان از عملکرد رئیس‌جمهور به اوج رسید و باعث این تصمیم دفعی شد.»

«ظریف» از برخی از ناهماهنگی‌ها ناراحت و نگران بود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز گفت که ظریف از برخی از ناهماهنگی‌ها ناراحت و نگران است ولی ما امیدواریم استعفای ظریف مورد پذیرش قرار نگیرد.

 علی نجفی خوشرودی در حاشیه جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس در جمع خبرنگاران درباره‌ موضوع استعفای ظریف گفت: بعد از ظهر روز گذشته بنده پیش آقای ظریف بودم و گفت و گوی مفصلی داشتم. متأسفانه برخی از ناهماهنگی‌ها تأثیر منفی در پیگیری موضوعات می‌گذارند. همچنان که خودشان هم دیشب یک واکنش کوتاهی داشتند و از این ناهماهنگی‌ها ابراز ناراحتی و نگرانی کردند.

وی افزود: با توجه به حمایت‌های شخص مقام معظم رهبری از فعالیت‌های آقای ظریف شخصاً امیدوار و علاقه‌مندم که استعفای ظریف مورد پذیرش قرار نگیرد و ایشان همچنان بتواند در مسئولیت خود ادامه فعالیت دهد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به بازتاب گسترده‌ خبر استعفای ظریف مقداری شرایط سخت شده است ولی به هر حال به خاطر مسائل و مشکلات داخلی و شرایط بین‌المللی و بحث فشارهای آمریکا و تحریم‌ها تاکید می‌کنم که بیش از هر زمان دیگری ما نیاز به همبستگی، وحدت و همگرایی در داخل داریم و باید از این موضوع حمایت کنیم.

نجفی در عین حال گفت: با فرض پذیرش استعفای ظریف، این به معنای پایان تعامل و سیاست خارجی جمهوری اسلامی نیست و نباید هم باشد. جمهوری اسلامی همیشه برای همکاری با کشورهای مختلف در چارچوب اقدام متقابل و تأمین منافع و امنیت ملی خود تاکید داشته که امیدواریم مسیر تعاملی ایران با کشورهای مختلف با قدرت و استحکام دنبال شود.

وی همچنین گفت: ممکن است اکنون گمانه زنی‌های زیادی در برخی محافل سیاسی و رسانه‌های بین‌المللی در بحث استعفای ظریف مطرح شود ولی ما یک سیاست واحد داریم که آن تحت نظر رهبری از سوی دستگاه دیپلماسی دنبال می‌شود که به تصمیم سازی در کشور کمک می‌کند.

نجفی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا رئیس جمهور استعفای ظریف را پذیرفته؟ گفت که آخرین خبر آن است که رئیس دفتر رئیس جمهور استعفای ظریف را تکذیب کردند.

وی درباره‌ی اینکه آیا این موضوع صحت دارد که ظریف از برخی از ناهماهنگی‌ها به دلیل سفر بشار اسد گلایه داشته و این دلیل استعفا بوده است؟ گفت: ظاهراً آقای ظریف از طریق پیامک‌ با یکی از رسانه‌ها صحبت کرده و به این موضوع اشاره داشتند.

نجفی درباره‌ این که آیا استعفای ظریف برای فشار جهت تصویب لوایح پالرمو و cft است؟ گفت: چنین چیزی درست نیست نباید تفسیرهای عجیب و غریب کرد چون این لوایح مسیری است که در حال دنبال است. وزارت خارجه مجری سیاست خارجی است لذا در صورت تصویب و یا عدم تصویب لوایح باید مصوبه را اجرا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین